Svenska Julvisor (2013)

svenska-julvisorSjunger gör vi varje dag. Det är så härligt att ta ton och dela musikupplevelser tillsammans. Vi har Svenska Barnvisor (2012) sedan tidigare och den boken har gått varm, särskilt Piluttavisan…

Nu har vi invigt Svenska Julvisor (2013) (Max Ström Förlag) så här före lucia och jul. Detta är en kombinerad bok och musikspelare. Det är fantastiskt att man kan lyssna och läsa sångtexten samtidigt och på direkten komma in i en visa som man kanske aldrig har hört.Nu har vi hört de flesta av de visor som ingår i denna bok tidigare så inte mycket är nytt.

Men, för nysvenskar och andra som inte har vuxit upp med dessa sånger så är det perfekt att man föra höra melodin och man kan hänga med i visorna. Dessutom är det ju kanon att noterna ingår för den spelsugna. Visor som exempelvis Blinka lilla stjärna, Tomtarnas julnatt, Nu tändas tusen juleljus, Mössens julafton, Lusse lelle, Goder afton och Bjällerklang ingår.

Sedan är ju de fantastiska illustrationerna av Jessica Kurki en bonus. De är jättehärliga att titta på, tycker att hennes illustrationer i denna bok är bättre, mer färgglada och mer tydliga än i Svenska Barnvisor.

Finns också på Bokus.

/Bokmama

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s