Du och jag Min skatt – 3-åringen (2014)

du-och-jag-min-skatt-trearingen

God fortsättning på det nya året! Nu blickar vi framåt på ett nytt och härligt barnboksår! Då kör vi!

Du och jag min skatt – 3-åringen (2014) (Bonnier Carlsen) är en riktig pärla, nej, en diamant! Det är en samlingsvolym innehållande både berättelser, dikter, verser, sånger och visor, illustrationer utan text, you name it, den har allt.

Det är en perfekt bok för treåringen, min Stortjej närmar sig 3 år med rekordfart och hon älskar denna bok. Hon har särskilt hon fastnat för en berättelse som heter Nu är det klippt (1987) av Gunilla Hansson. En tjej Mia vill inte bli klippt av sin mamma men det blir hon i alla fall och gömmer sig därefter under en filt. Hennes lillebror Max gör allt för att försöka locka ut henne från gömstället under filten. Självklart kommer hon fram till slut, med mammans list såklart. Här finns visor som Små grodorna, Hajarna, Hjulen på bussen och Vattenvisan. Det som är så bra med denna antologi är att den innehåller både gamla och nya berättelser, illustrationerna är av blandad karaktär vilket tilltalar mig som läsare. Ingen sida är den andra lik, man blir överraskad på i stort sett varje uppslag.

Det finns ytterligare två böcker i samma serie, alla indelade efter ålder. Du och jag min skatt – 1-åringen, Du och jag min skatt – 2-åringen

Adlibris, Bokus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s