Ordbrodösen (2017) av Anna Arvidsson

ordbrodosen
Åh, detta är en sådan där bok man absolut inte vill ska ta slut samtidigt som man vill veta hur allting hänger ihop. Det är en ekvation som ine går ihop. Det tog 5-6 dagar för mig att läsa ut bokens ca 330 sidor. Jag drog verkligen uuuut på läsningen för att njuta så länge som möjligt, men allting har ju ett slut, så också denna bok, Ordbrodösen. Sug på ordet. Länge.

En brodös är någon som broderar. En ordbrodös är någon som ”broderar” med ord. En person som kan styra andra människor och deras handlingar med sina skrivna ord. Alba är en ordbrodös från släkten Vinter i värmländska byn Vintervila. På sin 18-årsdag ska hon genomgå ett inträdesprov, en slags ritual, där man mäter hennes krafter genom skrivna ord. Det som nästan aldrig har hänt händer. Alba misslyckas. Hon skickas till Stockholm oförstående till varför hon misslyckades. Där tas hon emot av Louise och hennes dotter Klara. Tillsammans försöker de reda ut orsaken till att inträdesprovet gick fel. Det finns 5 villkor som kan göra att Albas kraft inte fungerar. Det är inte enbart de som försöker få klarhet i vilket villkor som är orsaken. Snart inser de att de alla är i fara.

Det är superspännande att läsa om Albas berättelse och resa i ordbrodösernas värld. Det som är så bra är att berättelsen pågår i nutid och man kan relatera till vad som händer trots fantasyinslagen och det magiska.

Det som gjorde min läsning lite långsam var också att ibland blev handlingen lite för invecklad. Jag fick ta en paus och fundera över vad jag just läst och ibland gå tillbaka och läsa om delar för att se om jag uppfattat allt rätt. Kort och gott, en fantastisk bok.

Adlibris
Bokus

Ordbrodösen är Anna Arvidssons debut och ges ut av Rabén & Sjögren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s